Trojan en Shogun boven verwachting in Nieuw-Zeeland

Dankzij producten van topkwaliteit en een voorzichtige voorbereiding op de markt zijn twee nieuwe raaigrassen van Agriseeds in Nieuw-Zeeland de afgelopen twee seizoenen met succes uitverkocht.

 

Hoewel de markt de zaadverkoop van 100 ton in het eerste jaar al als zeer succesvol bestempelde, bereikte de zaadverkoop van Trojan Engels raaigras de 500 ton in 2011/12 bij de introductie op de Nieuw-Zeelandse akkerbouwmarkt. In 2012/13 werd bij de eerste verkoop van Shogun gekruist raaigras 650 ton verkocht.

De CEO van Agriseeds, Murray Willocks, zegt dat dit resultaat zelfs nog meer bevredigend is gezien het feit dat beide rassen behoren tot een hogere prijsklasse binnen de competitieve graszadenmarkt van Nieuw-Zeeland.

 

Hij schrijft het succes van Trojan en Shogun toe aan het lang gevestigde doel om het beste gras te ontwikkelen dat een teler kan verbouwen.

 

“Het begint allemaal met het telen van goede producten waardoor de telers krijgen wat zij nodig hebben om de prestaties van hun gras te maximaliseren. Daarna volgt een sterk testprogramma dat ons hele team het vertrouwen geeft dat deze producten kunnen presteren onder Nieuw-Zeelandse omstandigheden.”

 

Volgens Willocks is de voorbereiding op volledige commerciële lancering op de markt de volgende stap. “Een jaar of twee voordat we nieuwe rassen zoals Trojan en Shogun op de markt lanceren, bieden we de soorten altijd aan onze klanten aan. Hierdoor kan het vertrouwen van onze klanten in de producten groeien en creëren we belangstelling en bekendheid. Op het moment dat we de producten op de markt lanceren, heeft de boer al vertrouwen in en kennis over de nieuwe rassen en kan hij dit vertrouwen en deze kennis overdragen aan de eindgebruiker.”