Eén stem, één wereldwijde identiteit

Merken zijn voortdurend in ontwikkeling en een sterk Barenbrugmerk staat wereldwijd centraal voor onze toekomstige groei. Het merk levert een bijdrage aan het creëren van langdurige merkwaarden in de gedachten van onze klanten. Een sterk merk helpt ons ook bij het opbouwen van vertrouwen en loyaliteit in nieuwe markten en levert een positieve bijdrage aan onze toegevoegde waarde.

Wat is een merk en merkstrategie?

Naamsbekendheid maakt dat mensen een bedrijf boven een ander bedrijf verkiezen, zelfs wanneer de producten die zij aanbieden identiek zijn. Flessen drinkwater zijn hier een goed voorbeeld van; in uiterlijk, smaak en prijs zijn ze bijna allemaal identiek.

 

Dus waarom beïnvloedt hetgeen dat op de fles staat onze koopbeslissing? Eenvoudig gezegd, is het omdat merken zorgen dat we iets voelen. Hierdoor raken we met merken verbonden.

 

Product: het artikel dat het bedrijf produceert. Merk: De reden waarom we een product kopen – hoe wij onszelf en onze identiteit onderscheiden.

 

Merkstrategie gaat over het begrijpen van de handelswijze van onze business en het verbeteren daarvan. De strategie is gebaseerd op de kernprincipes ’waarom’ en ‘hoe’ ons bedrijf bestaat en op het correct uitvoeren van deze principes. We voeren dit onderzoek zowel intern als extern uit, om inzicht te krijgen in hoe het merk in de markt wordt ervaren, en bijgevolg waar het zich in de toekomst moet bevinden om herkenning, aandacht en uiteindelijk aankoop te stimuleren

back